Aktualności

Orzechowe  pralinki

Orzechowe pralinki

Orzechowe pralinki Składniki: szklanka migdałów szklanka orzechów nerkowca szklanka rodzynek 3 łyżki masła orzechowego łyżeczka cynamonu 60 g suszonych moreli 50 g suszonych śliwek szczypta soli wiórki kokosowe Wykonanie:  1. Suszone…

PODSUMOWANIE REALIZACJI PODPROGRAMU 2017 

PODSUMOWANIE REALIZACJI PODPROGRAMU 2017 

PODSUMOWANIE REALIZACJI PODPROGRAMU 2017  Bank Żywności w Krakowie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy…

Stawiamy na sezonowość!

Stawiamy na sezonowość!

Jedną z zasad zdrowego żywienia jest wybieranie produktów zgodnie z sezonem. Warzywa i owoce, które naturalnie występują w naszym kraju w określonym okresie to gwarancja zdrowia i składników odżywczych, a…

TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA

TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA

Znacie różnice pomiędzy terminem ,,najlepiej spożyć przed” i ,,należy spożyć do”? „Należy spożyć do…”. – termin przydatności do spożycia podawany jest w przypadku produktów spożywczych, które łatwo się psują, takich…